Prolínání témat

Žádné komentáře u textu s názvem Prolínání témat
Ještě bych rád dnes při tom slavnostním končení sdělil, že chytání do zimovišť odlétajících slavíků výborně zapadlo do tématu pohnízdního pelichání adultních ptáků. Získal jsem důkazní podporu pro některé domněnky a to je přímo báječné! Pelicháním jsem se zabýval opravdu dlouho a byl si vědom, že některé věci prostě jen chytáním nikdy neověřím. Třeba to, že ptáci ve svém místě jsou – a pak „někdy“ zmizí. Nyní vím kdy a v jakém stavu opeření.
V tématu je stále dost „neznámých“. Je velmi složité některé úkoly plnit. Ale třeba právě výše zmíněným momentem je vidět, že trpělivost, hledání a třeba i počkání si na kvalitní elektroniku je cesta. Témat a podtémat si lze v oboru navymýšlet ještě opravdu dost. Velmi s tím ale váhám, protože povahou patřím k těm, kteří už trošičku litují, že pro odchyty noční nezbylo na hnízdiště. Na ten v sílícím smutku prazvláštně nádherný čas utichání k výměně peří. Letos jsem – a je to strašné – spoustu hnízdišť ani nenavštívil. Nešlo to z časových důvodů.
Když jsem ale dnes nad ránem v předběžném hodnocení nočních odchytů vzpomenul toho nedostatku, mávnul jsem nad tím nakonec rukou. I když jde o výzkum a myslím to vážně, nemusím za každou cenu postihnout vše. Jezdit chytat z povinnosti a odškrtávat splněné.
Sice to nevidíte, ale mávnul jsem rukou u kávy nyní znovu, že to tak prostě bude. Musím mít se slavíky radost, nebránit novému a v kuse se těšit. Klávesy vepisují, že to tak je.
Ještě by se v místě chytali třeba rákosníci, dovolit si to už ovšem nemohu.
I moji svobodu hlídají pravidla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php