Nadšenci v moci tropických nocí

Žádné komentáře u textu s názvem Nadšenci v moci tropických nocí
Ano, vážení, republika žije lelkováním! A takhle to „zvířátko soumraku“ vypadá.
Seznamte se: Caprimulgus europaeus, lelek lesní.
Kde jinde, než v této republice mohlo dojít k vynálezu chytání lelků způsobem, který ohromuje. A počty kroužkovaných ptáků poskakují. To bude letos konečný výčet směrem do vily v Hornoměcholupské! Jakoby nestačilo, že počty vylétly u slavíků, zpěvných rákosníků a dalších několika.
Hlasové mixy navádějí na přistání druhy nevídané, dříve netušené, jedinečné. Však si na to do konce roku počkejte, až se to vsype na hromadu. A do toho ještě jesenický koridor, který se zatím tak trochu fláká a k výkonu jistě nadechuje.
Jestli někdy bylo kroužkování atraktivní a vzrušující, pak to je teď! Zlaté české ručičky šermují kleštěmi v záblescích čelovek. Zavírají zašedlý hliník po taškách vytvrdlý nepoužíváním, překotně listují v návodech, jak který kroužek použít, z konce republiky na druhý si napovídají po internetu a nechávají žasnout váhavé. Ty, kteří se ještě neodhodlali pořídit zvukovou aparaturu a čekají, kdy si je u sítí zmlklé, nějaké štěstí najde. Najde, ale až obejde všechny ty zpívající punkty a rozdá se z posledního! Pak se těm konzervativcům přijde omluvit.
Jednou, když jsem se bavil s kamarádem, co – jak si myslím – stál u zrodu tohoto, řekli jsme větu, která má naplnění za dveřmi. Že přijde čas, kdy stanovíme, co na hlas chytit nelze. A že ten seznam nebude dlouhý! Možná to je i někde na blogu.
Tak třeba rosnička. Dnes jsem ji ve Slavičím háji nádherně vyprovokoval a poté i zaměřil. Inu, čekají nás časy bouřlivé a kroužkovací seznamy hodně barevné! Ten, kdo má čas a nemusí být doma na noc, bude ve výhodě. I když…
Bude bez večeře.
Jak lavina se šíří po sociálních sítích nejlepší osvědčené party, vyzkoušené zpod sítí. Je ovšem potřeba si uvědomit, že jak stojí v titulku, můžeme být letos úspěšní díky unikátnímu vývoji raného podzimu. A budu-li opatrný, třeba jen ve vztahu k určitým druhům. Proč vlaštovky odletěly, když teď by jim smokingy přes bříška nestačily?
Razantní ochlazení na konci týdne? O čtyři stupně? No, to bude fakt kosa! Dál a dál potáhnou lelkové prohřátou českomoravskou krajinou a co důležité? Nebudou spěchat. A pod každou z lokálních obloh u sítě po nejméně jednom šťatstném kroužkovateli! Tak kdo ještě nemá „čínský mobilní veřejný rozhlas“, jak famózně někde posledně zaznělo, tak se po něm poohlédněte. Ovšem „hrát“ jde i z auta a trošku mne překvapuje, že ten dobrý muž, co po vsích vykupuje králičí kožky, o svůj řvoucí povoz s tlampačem ještě nepřišel. Před lety jsem ten obrázek kreslil jako PF. I tady možná je.
Vyhoďte si celty na balkóny, sáhněte po vývrtce a pusťte se ksakru do života! Ještě by šel dohonit!
Buďte i vy (alespoň dneska) nadšenci v moci tropické noci!
Jdu semlít nějaká ta zrnka a zapnout konvici.
Pěkný pozdní večer z Kněžmostu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php