Setkání v Kněžmostě

2 komentáře u textu s názvem Setkání v Kněžmostě
Tak je po besedě.
Ještě jednou vám děkuji, že jste přišli a též přijeli. Bylo nás tak akorát a chvíle to byly pěkné. I pořadatelé byli spokojeni.
Nikde jinde by to nebylo potřeba troubit, nikdy jsem tu věc nikde neřešil, ale tady směrem k veřejnému prostoru je potřeba přeci jen dodat, protože se po vsi rozšiřuje mnohé – vystoupil jsem prosím zadarmo. Jinými slovy, zřekl jsem se honoráře. Budiž to známo.
Neměl jsem náklady, krom času na vybrání obrázků, mohl jsem si to tedy dovolit.
Myslím, že kouzlo je i ve vzácnosti takových vystoupení, proto jsem musel odmítnout nabídku na pokračování besed.
Na druhou stranu mne těší, že jsem se tu prvně objevil a že i místní někteří přišli. Přišli ti, o kterých jsem si to tak myslel, možná chyběli ti, kterým aprílové povětří zkřížilo plány. Nepřišli, kteří by za veřejný a podnikatelský prostor přijít měli, kterých se nakládání s krajinou domoviny bezprostředně týká.
Bavili jsme se i o dalších ornitologických setkáních, letos to bude bída. Diář je obsazen, takováto sešlost pod střechou bylo jediná, ještě bude Vítání ptačího zpěvu, to připomeneme a taky svátek knížky, až ji přineseme.
Kdo by si chtěl poslechnout, stihnul jsem vystoupit v rádiu Signál. Bude to v neděli o jedenácté, je to bývalá regionální Jizera. Tam se objevím ještě v červnu (7. 6.) chvíli po expedici. Ředitel si objednal přímo slavičí díl!
Teď bych chtěl napsat zmínku, kde podobné jsou pro mne právě tím „benzínem do motoru“.
Na slavíky v příloze Víkend MF Dnes, co předminulou sobotu byli představeni, přišly dva ohlasy. Jeden je více soukromý, ale druhý, ten výňatkem přenést mohu.
„… Byla bych Vám vděčná, kdybyste mi stručně odpověděl, kde a kdy mohu slavíka slyšet zpívat. Jsem z Prahy a letos jsem se rozhodla vyjet za slavíky do Lednice v polovině května. Mám sen – slyšet slavíka. Je mi už 71 let a snažím se plnit si konečně sny a přání.“
To mi přijde pěkné.
A mám už taky postřehy od pár lidí, že na stránce blogu čtou všechno, jen ta rozevřená křídla přeběhnou.
To je taky půvabné. Samozřejmě. Jinak to ani nemůže být. Formule slavičích křídel jsou pro jiné návštěvníky, to je v pořádku. Jen mi to ale říká, že má-li blog prezentovat slavíky už několik let a s udržením spektra příchozích, musí to být právě tak. Blog je schopen určovat nahrávky, projít fotografie třeba toho opeření, diskutovat otázky faunistiky, ale i právě mluvit o slavičích kopřivách. O tom, jak si mistr stojí u poetů, co veřejnost – ta široká. A taky je věnován krajině – té, kterou jsem včera znovu prohlásil za statečnou. Té, které si čím dál víc vážím.

2 odpovědi na “Setkání v Kněžmostě”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php