Nalaďte se

Žádné komentáře u textu s názvem Nalaďte se
Milá věc se chystá! Zveme…
Na „Dvojce“ ČRo je připravena slavičí noc. Přijde za vámi pozítří 28. dubna a bude to romatnické.
Jedná se o velikou příležitost představit krále pěvců, krajinu regionu i ornitologii. Dopadne-li všechno podle představ, zaznít by měla nahrávka Jindry Jeníčka, kterou kdysi u Bud pro pořad Periskop připravil s Milenou Lukavskou. Tam bychom mohli třeba přidat veselý příběh z natáčení, byl vskutku půvabný. Rád bych přečetl prvních pár momentů z připravované knihy pro děti Slavík z dubového lesa a ocitovat bych chtěl dva dopisy, které na moji adresu přišly. Pojednám o některých slavičích „osobnostech“, které mi utkvěly za třicet let v hlavě. Pořad je otevřený posluchačům, jejich dotazům.
Paní Světlana Lavičková si na pozvánku v týdeníku vypůjčila slavný Máj – ano, i tam si slavíci téma umocnili! A mohli být místní – vždyť Karel Hynek Mácha příběh otcovraždy našel právě v našem kraji!
Nepostoupím asi do té soboty dál se slavičím hrdinou od jezu, nevím o něm nic a budu to muset ve vysílání přiznat. Ještě ráno se tam rychle podívám, hlavně kvůli dětem z bousovské školy. Slíbil jsem to.
Na spadnutí je také VPZ – naše vycházka. Hlídejte si už tento blog, bude toho tu nejvíc.
A pozor dávejte na starší články. Chovám se spontánně a doplňuji témata občas o přídavky.
A hezký den! Přichází skvostný polabský máj. Slavičí noci plné vůní, krajina přetékající něhou. Jak se tam nevydat?! Na rádiu chci zmínit právě to, že už neumíme říct si krajině o podporu tak, jak tomu bylo u předchozích předkomunistických generací. Neumíme se dívat a naslouchat. Nevíme v přírodě hledat. Zchudli jsme tím o možné nálezy, dary a potěšení. Obyčejné? Možná. Ale k životu, jeho vyrovnanosti a pohodě tolik potřebné. Krajina má pro nás pohlazení a nic za to nežádá. U psychiatra složíme třicet korun a ještě nás ani neposadil.
Měl bych poděkovat české ornitologii, nikdy jsem to ještě neudělal. Je zázemím pro naše opeřence, lidé se tam sobě v mnohém podobají. Zastřešuje jednu z nejkrásnějších zálib. Lovce zážitků a poznávání. Lidi, ochraně přírody v tom jediném a pravém slova smyslu, blízké.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php