O „rozdávačných“ nocích

2 komentáře u textu s názvem O „rozdávačných“ nocích
V Hrušovanech u Brna by měl, podle kolegy Zdeňka Kalába, být už od 4. dubna slavík! Myslím si, že slavíky zná a přestože se na webu jistá polemika objevila, já v tom nevidím nic nemožného. Bylo by však dobré místo, které je podle Zdeňka současně hnízdištěm, prověřit znovu. Dubnové datum (5.4.), povětrnostní podmínky a průběh návratu jiných migrantů, situaci nahrává. Noci jsou už velmi nadějné. Ať už to na Moravě dopadne jakkoliv, vyprovokovalo mne to k průzkumu místních hnízdišť. Zítra nebo pozítří tam vyrazím. Z toho je jasné, že s modráčky již musím končit, dva dny chytání stačí.
Ikdyž matematicky je zdůvodnitelné navštěvovat slavičí místa vícepárová, zkušenosti mám jiné. Třeba navštívit i malé slavičí plácky, v loni to byla Horka. Příběh si můžete v archivu vyhledat. Ještě před tím Dolce – ovšem tam hnízdívají klidně i tři páry. Už to brzy přijde!

2 odpovědi na “O „rozdávačných“ nocích”

  1. Bylo to unáhlené hlášení, omlouvám se. Dodnes jsem je u nás věrohodně nezaregistroval, ale hodin strávených v houští nelituji.

  2. Zdeňku, každý z nás se v ornitologii mnohokrát v soudu unáhlil či mýlil. Kdo říká, že to tak nemá, lže dokonce sám sobě! Já jsem třeba letos pojal podezření – možná průlomové – a to z některých mých "poznatků" sundá všechnu váhu a trochu snad i ze mne udělá blbce. Musíme jít ale dál.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php