Když „slavík“ není slavík

Žádné komentáře u textu s názvem Když „slavík“ není slavík
Přestože na tomto webu nebude představován odchyt slavíků přímo v obrazech, zajímavosti z chytání a kroužkování se tu objeví.
Třeba jako poslední zkušenost od Červenského rybníka:
Ve sklopce, v roští u cesty, se pohyboval rezavě zbarvený „objekt“ a nebyl důvod si nemyslet, že nejde o slavíka. Když jsem zdivočelým švestkovým mlázím prolezl až k pastičce, poskakoval v ní vykrmený norník rudý! V čase propuštění působil spokojeně a stejně jsem se asi jevil i já jemu, když se poté ukázalo, že síťka vydržela. To rejsci síťový stan vůbec nešetří, chytají se však naštěstí až večer a lze tedy před nimi včas „zabalit“. Lepší pořízení je už z žábami, naopak složitější to bylo s hranostajem. Ještě dlouho po jeho propuštění jsem si u sklopky musel ucpávat nos. Takový z ní šel odér!
Nástrahu červů někdy přepadnou mravenci, dokonce i plzák španělský. Zažil jsem i zájem vos.
Z neživých předmětů, které jsou schopny spustit zařízení, nutno připočíst velké kapky vody, stékající z listů po dešti, ty bývají výkonné. Krom těchto netradičních nálezů v lapáku, se samozřejmě chytají i různí ptáci a výpis by byl košatý. Ale to si můžeme nechat až na dlouhé zimní večery.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php