Stálá scéna pro slavíky

Žádné komentáře u textu s názvem Stálá scéna pro slavíky

Mnichovo Hradiště obnovilo výletní cestu letitou alejí na Horku přemostěním dálnice. Před mostem blíže městu bude instalován poeziomat. Možná jste podobný vyzkoušeli třeba v Jičíně. Přičiníte se klikou a pak můžete poslouchat. Jednou z možností navázanou k místům bude i král ptačích zpěváků slavík a v doprovodu ptactvo ostatní. Formou vyprávění ve výměru kolem pěti minut. Jak velkolepé!

Slavíkům vděčím za ohromnou spoustu věcí, jež se mnou životem jdou. Kývnu vždy na podobnou nabídku, jak jenom bude příležitost. I Slavičí háj mají v pronájmu, splácejí nějakou tou informací o sobě. Jakmile mají, dají.

Šel jsem ten lesnatý hrb prohledat, abych se na natáčení jaksepatří naladil. Smíšený letitý les s převahou listnáčů má velký potenciál, i když musím přiznat, že slavíci v něm nejsou. Scénář mi zachránil mistr od Dobré Vody, z východní vyhlídkové lavičky je to na doslech s velkou rezervou. Tady je, chtěl jsem si ověřit, že zpěv mi je povědomý, dávno se známe.

Foto od Dobré Vody

Další slavík je v pásu keřů hned pod luční terasou, třetí u chatové osady kousek od dálnice. Prvního za městem poutníci potkají ještě před mostem, kde obyčejně bývají dva. Je tedy s čím pracovat a mít věty podepřeny lokální skutečností.

Od města na Jizeře jde o další milou příležitost, kterak slavíky uvést k veřejnosti. Už jsou se mnou součástí dřevěného betlému, nyní zakotví v poeziomatu.

Ještě se můžete podívat na přemostění, o němž se mluvilo dlouhé roky. Posloužit čerstvě může i vám.

Foto ze směru od Horky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php