Zprávy z háje

Žádné komentáře u textu s názvem Zprávy z háje

Včera, když jsem se schovával v maringotce před útočícím deštěm vyšší údernosti, jakmile se odsunul, hnán povětřím, našel jsem na parkovišti tuto situaci..

Dnes byly přepršky menší (i takové pro zasetou louku potřebujeme), ale opět zima jak v Rusku. Když se schylovalo k západu slunce, vyrazil jsem na monitoring. Ani na jedné z lokalit „nad námi“ modrák není, nebo si to alespoň myslím. U laguny Slavičího háje ovšem rekordman zůstává, byť sám od sebe neprozpěvuje. Máme to se slavíky v háji nastaveno podobně, jako vy máte domácí akvária. Objekty před očima, kdy pozorný vyzkoumá dost.

Nejnápadnějším navrátilcem je zpěvný drozd s hřivnáčem. Ti fungují i za snížených teplot, snaží se. Divoké kachny jeví zájem o hladinu potoční nádrže, pokud zahnízdí, připíšeme druh na seznam.

Po všemožných peripetiích předchozích let se letos v parku uskuteční Vítání ptačího zpěvu. Myslíme si, že je už co ukázat. Bude v sobotu čtvrtého. Vše včas zde vyvěsíme, přinese potřebné i web ČSO, která akci organizuje napříč republikou. Rádi se s vámi setkáme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php