Z terénu do kabinetu

Žádné komentáře u textu s názvem Z terénu do kabinetu

Posledním ptákem nočních odchytů v Slavičím háji pro rok 2022 je pěnice vlašská. Zakončeno tedy velmi noblesně. Tady je. Poprvé se chytil starý pták, vždy předtím šlo o ptáky tohoroční.

Už by na poslední zátah slavík snad ani nezbyl, na magistrále je od nich opravdu vymeteno. Když už se objevil v té velmi příhodné noci jeden zatoulaný, nejlepší síť v sestavě si s ním ani nadvakrát neporadila. Oželel bych jej, je to už pro poslední odchyt sezóny taková tradice, že poslední zdrhne. Letos tomu tak být přeci jen nemělo, vybral si síť na opačném konci leče a vydržel v ní potřebných pár vteřin. Je slavíkem tmavým, mladým.

Chytil se po delší době též modráček, aby loučení se sezónou bylo jaksepatří.

Park byl bez mlhy, bez deště, zasypaný hvězdami a nepochybně i hromadou ptačích křídel. Bylo to znát po ránu i vedle na svodnici v rákosí.

Mám v poště informaci, že před nedávnem byl zachycen v Česku slavík tmavý s kroužkem švédské královské společnosti. K tomuto úspěchu se na blogu vrátíme později. Stává se třetím v pořadí a dokonce se jedná o staršího jedince, což z uvedených hlášení tento výsledek staví absolutně nejvýš.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php