Co se letos ještě chystá?

Žádné komentáře u textu s názvem Co se letos ještě chystá?

Sezóna skončila v střední až vyšší spokojenosti, posun v uvažování hmatatelný. Dobře tedy, že byla. Vítejte v září!

Kdo sem chodí z ornitologických sfér, mohlo by jej zajímat chystané ohlédnutí v letošním časopise Sylvia, kam směřuji článek pod názvem: Noční odchyty slavíků s využitím přehrávky zpěvu, který postihne dění od ostrého vstupu v roce 2016. Do té doby byla myšlenka sporadicky zkoušena s výsledky, které neumožňují souměřitelnost, proto práce zhodnotí až odchyty seriózní. Není to u mne nic nového v běhu čtyřiceti let se slavíky, například měření křídel v první etapě (do roku 90) bylo později anulováno pro špatnou metodiku. Stojím o práci s výsledky co nejčistšími, přestože vědeckou způsobilost nemám. Chci ovšem, aby i přesto mohla být zjištění odborníky akceptována, jak se zatím i děje.

Studie uchopí oba druhy „hnědých“ slavíků, nezahrne modráčky, protože tak by už významem i projevem ukročila jinam. Zmíněni budou okrajově stejně jako ptáci stahovaní z noci před sítě necíleně.

K publikování moderní metody dosud nesrovnatelného přiblížení k objektu zájmu mne přivedlo uvědomění, že chystaná kniha by ani při nejlepší vůli nemohla problematiku natolik široce pojmout (řešeno odkazem).

Článek by měl odpovědět na škálu vzniklých podnětů a položit základní kameny pozměněného nahlížení na slavičí migraci, ale nejen na ni, v letně-podzimním čase.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php