Konec sezóny přidal do kroku

Žádné komentáře u textu s názvem Konec sezóny přidal do kroku

Noc příhodná, podmínky lepší než včera, scénář odchytu stejný, kontroly poctivé, dozor u zařízení přísný.

V kontrolách nebylo nic a ráno taky ne. Vůbec nic v pěti sítích tří chytacích míst! Pak se s velikým zpožděním obecný slavík v síti objevil, chycený po koncertu.

A ticho pokračovalo. Rákosí včera živoucí pohybem brček dnes mlčelo, síť na můstku zachytila za celý čas pět rákosníků proužkovaných, jednoho zpěvného a tři obecné. Zastavila cvrčilku zelenou a pak už znechuceně chtěla do pytlíku. Nešlo se na ni dívat, tak jsem vyhověl. Pokud přesně nadefinované pokusy v začátku září nezachytí slavíky obecné, migrace držela i letos obvyklý scénář bez ohledu na problémy u řady jiných pěvců. Důvod jakéhokoli opoždění slavičí migrace nevidím, nenapadá mne nic. Jistotu budu mít na konci úvodní dekády září. Myslím, že dnešní bludný „ryšavec“ (úvodní foto) byl jedním z posledních.

Cvrčilka zelená v parku každoročně v počtu dvou párů hnízdí.

Podařilo se alespoň zachytit končící den, nuda u kleští vládla totiž rozměrná.

Uvidí se, co od severních hranic republiky táhnoucí slavíci tmaví provedou ještě na obloze. Stejně tak modráčci neřekli slovo poslední, mají času nejvíc.

I když se může zdát, že podmínky k chytání by se tu a tam jistě našly, ten, kdo tak nečinil nikdy a usmlouvat nepůjde ani teď, je čas. Nejspíš na světě jediná veličina, na kterou ni lidé vynalézaví páku nenajdou. Čas sklonit se tak po čase znovu pomalu nastává.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php