Další překvapení v síti

Žádné komentáře u textu s názvem Další překvapení v síti

Mohlo by se stát, že mezi nachytanými po noci bude slavík s kroužkem z předchozí etapy, spíše se to však nestává. Mohlo by se stát, že kroužek bude od někoho z kolegů/kolegyň po tuzemsku, to se ale též nijak často nestává. Jde pak o veliký svátek. Nikdy se ale nestalo, aby byl zachycen vlastní kroužkovanec po roce, v noci, a ještě k tomu na stejném místě. Ke všemu jde o prvního staršího slavíka v noční síti letos. Podtrženo, sečteno – skvělý výsledek dnešního rána.

V síti uvízl po půlnoci lišaj topolový a k radosti nemalé se mi jej podařilo nepoškozeného z kapsy vymotat. To se už tvořila mlha, na první kontrolu ale byla pryč. Ráno bylo pro chytání příznivé, slavíků ovšem bylo jen pár přes deset a tmavý žádný. Uvidíme, co bude dál.

Tento zástih prozradí tajnosti docela z jiné přihrádky, o víceletých mnoho nevím. Pták nebude určitě místní, v hnízdní době jsem v parku chytal poctivě. Je téměř kuriózní, že kontrolním odchytem po roce nevím o dotčeném slavíku dále skoro nic. Zejména – odkud je. Nepochybně z okolí, ale odkud?

M,2K se zbytky toulců 2.RL a 5.LL křídel po prvním svém velkém pelichání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php