Slavičí háj se rozšíří

Žádné komentáře u textu s názvem Slavičí háj se rozšíří

Jak jsem loni řekl předsedovi ČSO v rozhovoru pro Ptačí svět, že jednáme o zvětšení ptačího parku, tak se v tuto chvíli stává. K dispozici získáváme severní část za potokem v místě třešňovky. Chci ovšem k této události přistoupit rozvážně, celou ji určitě keři nepodsadíme, budeme tentokrát myslet i na rostliny a motýly.

Přímo po severní hraně se táhne divoký živý plot šíře dostačující pro usazení slavíků, loni jsem tam již sklopkou některé v létě nachytal.

Tento pás se táhne podél cele severní hranice areálu. Blíž cestě je příjemně zahuštěný.

Je vynikající v čase, kdy slavíkům místa spíše mizí, že my jim dovedeme domov rozšířit.

Neskromným odhadem veden, troufám si vyslovit číslo – 6 párů. Kdyby se nám ve finále meta povedla trefit, byl bych šťasten na druhou. To už však opravdu záleží pouze na nás. Na „Týmu tří“, jak prozíraví budeme.

Dalším druhem, který je v místě zájmovým, je cvrčilka zelená. Bude tam hnízdit tak dlouho, dokud jí to dynamicky se měnící prostředí dovolí.

Oblast je výborná i pro tah. Leží pár stovek metrů od Klenice a rybníků na jejím středním toku. Mnoho pěvců v létě v oblasti zastaví a toulá se z místa na místo. Činí tak i mladí slavíci, jak ukázaly odchyty pro kroužkování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php