Na dobré cestě!

Žádné komentáře u textu s názvem Na dobré cestě!

Město na Klenici má na webových stránkách čerstvě upoutávku na novinku: Mladoboleslavsko z nebe (Milan Paprčka a kolektiv), kde je tato i k zakoupení.

https://www.infocentrum.dolnibousov.cz/news/nova-kniha-o-regionu/

K mé nemalé radosti autoři Dolní Bousov uvádějí přímo přes slavíky, a to způsobem originálním (str. 123). Příchozího zvou nejprve do Slavičího háje a v samém závěru pohlednice i na obě naučné stezky. Mírně zkomolené jméno mi nevadí, v této formě se tak děje poměrně často. Ostatně – nejde o mne, jde o Dolní Bousov a jeho slavíky.

Odkaz k prolistování:

www.malovanemapy.cz/listovace/mladoboleslavsko/

Knihu si přečte mnoho lidí a ještě další se o tom dozví jako třeba právě vy tady. Pokud pozvánka do města začíná pro slavíky takto velkoryse, nejsme opravdu daleko chvíle, kdy Dolní Bousov bude městem slavíků!

A nezastírám – i pro mne je to od autorů krásný dar a znovu se nabízí hřejivý pohled kamsi do začátku 80. let minulého století. Do chvíle, kdy jsem druh objevil, nechal se zajmout a tušil s ním zůstat. Dolnobousovsko je na samém okraji rozšíření! Daleko snáz by se slavíci velebili v pravém Polabí. V Poohří, na jihu Moravy, kde sóluje jeden přes druhého. Ne, ať se jím stane město na Klenici, v jeho i mojí krajině nečekané!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php