Vyvádějí!

Žádné komentáře u textu s názvem Vyvádějí!
Proč za tím příměstským kruháčem ptáci tak vyvádějí? Vyvádějí!
Jezdím teď autem se staženým sklem a z mnoha míst slyším slavičí naříkavý hlas, vyvádějí mladé.
Průběh českého slavičího roku mne fascinuje. Myslím si, že by šel celý vyjádřit hudbou, to by byla věc! Jinak jde vykreslit fotografiemi anebo vzpomínáním. Vyčíst jde rovněž z deníku kroužkovatele podle toho co se kdy chytalo a jak.
Slavičí rok – ten název nikde nenajdete jen tady na blogu. Patří do mého chytačského slovníku. Jak se přibližují prázdniny (rozumí se školní, já žádné nemám), dochází k prolnutí etap. Rodiny se rozpadají, mladí osamostatňují a staří pelichají „pohnízdně“ kompletně. Mladí jen vymění drobné kropenaté peří a to klidně už za potulky. Která přejde v tah. Ano a to je téma, které konečně poslední roky umíme zachytit a zkoušíme rozplétat.
K tomu by bylo vhodné, abych sem vložil úvod pro naše texty v časopise Kroužkovatel a podotknul, že se na to chytání moc těším.
Hlavní texty sem kopírovat nechci, aby se z redakce nezlobili. Kroužkovatelé je ale dostali spolu s jinými v obálce poštou.
Slavičí rok – k radosti krok!
Ano, těším se vždy, až přijde. Začíná Knihou příletů a čekáním na možná překonaný rekord. Končí pak pod srpnovou oblohou, když hvězdy se nad sítěmi vyřadí do obrazců, jež mají slavíci v mapách.
Kde už víc hledat romantiku než v tomto čase?!
Svět je jak chleba vytažený z pece
a noc ujídá…
Ano, Hradišťan a jeho Krátký popis léta – úryvek.
Slavičí rok – je z pěti slok!
Ano. Duben, květen, červen, červenec a srpen. Abych byl přesnější tak z prvního a posledního půlku odečtěte. Dostanete zhruba 120 dnů, ve kterých mívám tolik úkolů!
Každou z těch slok prožívám s ním, nemohu sice každičký den, ale ty co vyjdou, žiji v radosti.
Vybral jsem si to tak tenkrát a lát nad tím rozhodnutím mne nikdy neuslyšíte. Patřím tak k spokojencům, kteří ví kam s volným časem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php