První starý známý

Žádné komentáře u textu s názvem První starý známý
Už se navracejí!
Třetí letošní a první s kroužkem. Takže tedy známý.
Má kroužek z 2. srpna loňského roku, když pelichal, jenže on nepelichal tady na březenské lokalitě u zastávky! Okroužkován byl 300 metrů přes silnici u rybníčku Rasovna.
Co to znamená se tady pokusím z kontrolního odchytu (retrap) vyčíst.
A takto vypadal loni před odletem.
Uznejte, že to jsou zvláštní pocity, vidět peří dorůstat (tady mu na loketních letkách chybí k odletu jediný den) a pak to samé dotknout po všech jeho kilometrech po světě. Co absolvoval – a teď to vyslovím znovu s obdivem – úspěšně.
Je doma. Jestli přeletí vedle na Rasovnu, nebo zůstane tady u silnice, kdo ví. Zatím je první, buď obhlíží, anebo už vybírá.
Kolik už jsem podobných doteků absolvoval. Po roce, po letech, v republikovém rekordu tenkrát u splavu Červenského rybníka, když mu už nikdo nevěřil. A přeci se vrátil.
Bylo by těch příběhů opravdu hodně, některé bych uměl z hlavy, jiné podle návodu z fotky, nebo kroužkovací knihy. Je to bonus k výzkumu, je to neskutečné dobrodružství. A jsou to pro českou ornitologii důležité údaje.
A k tomu dnešnímu nahoře?
Nikdo to neví, jsem tam v tu chvíli sám. Nemám s kým se podělit o radost a tak se těším k počítači, jak to tady představím pro vás.
Už budou přiletovat, přestože jinde po Březně a kolem něho u rybníka Vražda je pořád klid.
Ukončil jsem dnešní hledání úspěchem.
Chladno ustupuje, přes noc už mrznout nebude. A to je dobře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php