Pro zítřejší chytání

2 komentáře u textu s názvem Pro zítřejší chytání
Nikdy jsem tu zatím nevyužil atmosféry odchytu přímo, z obavy, aby třeba zbytečně nepřetékaly emoce. Ale jak nad tím přemýšlím s odstupem času i výletech po internetových prezentacích podobné povahy, byla by škoda v zajímavém čase končícího roku sebe v této poloze nepředstavit. Výjimečně. A nejlépe tak, že na bahňáky vyjdeme všichni. A ne až zítra, protože bychom vyšli naprázdno, přijďte už večer, protože tak se to při těchto odchytech dělá.
Navlečte gumovky, kdo má jen nízké, zažije jak bahno mezi prsty ve slizkých ponožkách dovede po chvíli báječně hřát. Zabalte svačinu na jednu noc, zapomeňte na pyžamo, spát se nepůjde, přibalte zápisník s dalekohledem a něco na focení. Maličkou svítilnu a určovací klíč.
Sejdem se poblíž osady Šlejferna při severovýchodním okraji bousovského moře. Když by byl čas a ptáci na rybníku ještě nebyli, povím vám něco o tom místě. O zaniklé slávě mlynářského řemesla a taky o mlýně, který měl zvuk. A nejen od namáhané vody.
S policií vše domluveno, porybný ví i hasiči vědí. Počasí v půlce prázdnin vypadá solidně, posedíme na zemi. Psům zaplaťte nějaký hotel, děti si ponechte. Nebudou prvními.
Odchytová zařízení jsou už na místě, bahnitá výspa upravena, ptačí tah k severu naplno běží. A až to prožijeme, zalistuji archívem výsledků, ať si toho naberete opravdu pořádně.
A navzdory tomu, že jde o fikci, přál bych si jediné. Abyste přišli a objevovali mnou objevené. Nadregionální význam tajemné ptačí křižovatky. Abychom na konci setkání uznali, proč tuhle krajinu, která nás sice o nic neprosí, proč ji je potřeba chránit.

2 odpovědi na “Pro zítřejší chytání”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php