Staří známí

Žádné komentáře u textu s názvem Staří známí
Slavíci konečně přilétají! U Benátek i Boleslavi už to začíná zpívat. U Benátek prý minule zpíval slavík ráno, ale večer ještě ne. Je to přesně případ, kdy se samečci teprve rozezpívávají a na noční koncert to ještě není. To se ale s takovýmto počasím velmi rychle změní.
Využil jsem situace kdy celá Boleslav je napěchovaná ve Škodovce na oslavě výročí spolupráce s VW a vlezl vedle fabriky do křoví. Chinaski jsem slyšel stejně dobře, jako hosté za zdí, akorát slavíkovi se odtud přes Zalužanský potok v tom kraválu nechtělo. Vzdal jsem ho po hodině, ale náladu jsem měl skvělou, protože chvíli před tím jsem vyprovokoval slavíka u trafostanice; přišel pěkně až do sítě a že se budeme znát jsem tušil už když jsem šponoval síť na „panelce“. Je to zajímavé, jak jim to ten počítač v hlavě připomene! Tedy první retrap a docela zajímavé „čtení“! Biometrika souhlasí, protože na „půlmilimetry“ se tady nehraje a byl jsem zvědav, jak to je tedy s tím tukem. Ptáky, které mám podchyceny a mohu o nich s jistotou říci, že v místě s tahem čerstvě končí, jsem chtěl prohlédnout, jak na tom jsou. Zásoby neměl žádné a vážil pouhých 21 gramů. Do tukové tabulky se tito ptáci zařadit nedají, protože na břiše tuk není vůbec a furkula má sice plošně stále ještě znatelný široký „obtisk“ tvaru podkovy, tuk však již bledne a červeně prostupuje svalovina. Jde tedy o další jarní slavičí skóre, které kolonku v CESové tabulce nemá. Je zřejmé, že při spalování zásob spolu obě posuzovaná místa na těle nijak nekorespondují (alespoň u jarních slavíků). To, že „zásoby“ byly takto mizivé je nadějným zjištěním a na tom začneme stavět.
Obrázky dodám večer až to vytahám z aparátu. Musím tam totiž snímat úplně všechno, na příští rok chystám do města u příležitosti 30 let specializace výstavu právě o slavících z předměstí. Prostředí je to unikátní každou hodinou a tématy překypující. Jedna fotka by se mohla jmenovat: Zátiší s třemi vykradenými batohy. Půjdu to z karty tedy vysypat…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php