Tak tohle už znám!

Žádné komentáře u textu s názvem Tak tohle už znám!
Předpověď na lednový čtvrtek (tříkrálový) hlásí už zcela jistou oblevu! Díval jsem se včera, jak se po vánici ven vyštrachalo slunce. Bylo o něco pevnější v kramflecích, začínalo si věřit. Tak tohle už znám! Díval jsem se po brkoslavech kteří v „bílé“ ranní „tmě“ letěli od lesa. Začínali svou „jízdu“ Mladoboleslavskem asi tradičně na jmelí a teď se snažili, aby se jeden druhému neztratil a aby taky dohlédli zem. Bylo jich ke stovce a táhli kousek nad zemí. Vzpomínám na ně, když se trochu oteplí, jak vyletují za prvním hmyzem do vzduchu. Nějaká veteš už v tom sluníčku i nyní poletovat zkoušela, nějací pakomáři či co. Jen brkoslavi už byli asi docela někde jinde. Sníh má strach asi už i z té předpovědi, začíná vlhnout a já už v přírodě zkušeně cítím život. Mám ten čas rád, člověk znamení Ryb to snad ani nemůže mít jinak. Už v tom zas začínám plavat. Zase se dočkám, zas se vytočím do obrátek! Bývá to nádherné a začnu i letos v království bledulí u Vlčího Pole. Kdyby nebylo zimy, tohle bych nemohl prožít – zlatá roční období!
Píšeme nový rok, jaký může být? Nevím, jak to máte Vy, já se poslední roky těším čím dál víc. Do přírody – samozřejmě. Tam lze utéct, jako tam utekl básník Jan Skácel. Ještě každý máme kam!

Ze zmíněných dluhů z loňska budeme řešit výsledky kroužkování ve vztahu k držení hnízdiště či přesídlení jinam (pokud se podařilo zjistit). Bude to myslím zajímavé, koukal jsem do toho, materiálu je v archivu víc než dost, tak bude z čeho vybírat. Věci to jsou nepublikované, tak přijďte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php