Poslední slavík odletěl!

Žádné komentáře u textu s názvem Poslední slavík odletěl!

… Netvrdím, že z republiky, ale ze sledovaných lokalit Mladoboleslavska odletěl poslední slavík. Ten od Horky. Pro můj výzkum je to jedno z velikých vítězství a zásadní odhalení. Dokázal jsem totiž přesně vypočítat odlet do zimoviště! Už vím, s kterými údaji počítat a které odložit. Často v těch „dědictvích“ jde o jakési polopravdy, nejsou to úplně nesmysly, ale opřít se o ně bez ověření taky nelze. Tohle na obrázku je ale jistota (Horka – situace z 27.srpna). Kombinací převzatých poznatků a vlastních objevů jsem v osmadvacáté sezóně na sklonku „slavičího roku“ v problematice pelichání a následného odletu adultních ptáků zabodoval.
Ještě mě ale čeká dlouhá cesta, úspěch však zásadně podepřel klepající se nohy! U nás amatérů to tak je (alespoň já to tak mám, převládá nedůvěra v sebe).
A téma necháme taky na zimu, ať je o čem diskutovat.
Vybrané lokality teď projdu až v září, naposledy. Kroužkování dnešním dopolednem (9:00 hodin) fakticky končí. Jen připomínám rekord, ten je z 6. září 2009, ale jde o tohoročního slavíka, což je dočista „jiná káva“.   

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php