Nejen z křovin, i z rákosí

Žádné komentáře u textu s názvem Nejen z křovin, i z rákosí

Odlétá se opravdu široce. Paralelní odchyt sítí vedle na svodnici mezi loukami ukazuje, jak funguje odlet i v tomto prostředí. Jak se mění skupiny, jak se chová pobyt během dne. Jsou to ohromně zajímavé věci.

Nyní například táhnou početněji zelené cvrčilky a trvale výrazně velcí rákosníci. Přestože v případě punktu Slavičí háj jde o nížinný projekt, kde lze předpokládat průtah v široké frontě, přivolání hraním dělá opravdové divy. Bylo by opravdu velmi obtížné definovat, kolik ptáků by park hostil bez zvukové pozvánky. Takto je to síla.

Ve směru k horám přes špici Humprechtu večer i na konci noci svítily bouřky, stály tedy v cestě migraci. A přesto i slavíci nějací přiletěli. Sice očekávané, ale dál stejně zajímavé, je měřit tukové zásoby. Zatímco pro jaro a vstřebávání zbylého tuku po cestě žádná ze současných tabulek nefunguje, v podzimu přiřazovat lze. Ovšem i tady jsou ohromné výkyvy a dobré se tázat, jak to ti slavíci vlastně mají. Odpovědi snadné, jež se nabízí z fleku, tam buďme opatrní. Je to věda a dál zůstane. To je poctivé, správné a výhledové.

A takto vypadá odcházení denního světla a postupná přeměna v noc. Je to čas, který k mnohému vyznávají i slavíci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php