Deště migraci brzdí.

Žádné komentáře u textu s názvem Deště migraci brzdí.

Přeci jen lze říci, že průtah slavíků deště přibrzďují. Jsou-li vytrvalejší, ptáci tah přeruší a počkají. Poslední odchyt se sice jakž takž vešel do proluk, večer i ráno, ale na počty vystačí jedna ruka. A ani vedle v rákosí to nebylo lepší. Rákosníci to nejspíš vidí podobně.

Je ale nutné tam být. I kdyby nula měla strašit v notesu, jde o výsledek cenný. Tak to mám po celé roky. Mám-li terénní práci považovat za uvěřitelnou, musí to tak být.

Až skončí deště, ožijí kleště. Už dnes v noci tam je prostor (předpověď) pro naši oblast, kdy by se dalo vyčkávat. A ono se bude.

Potoky tančí, tráva se probírá z klinické smrti. Co na tom, že je začátek srpna a lidé by měli být natření proti připálení sluncem. Je prostě jinak.

Počty pochytaných slavíků jsou v zákrytu s roky předchozími, nic výjimečného se neděje. A protože jde až na dva případy o letošní mláďata, chce nám to říct, že hnízdění bylo v pořádku. A protože až na dva případy chybí slavíci se zbytky juvenilního peří, chce to k nám ještě dodat, že vyšlo na první dobrou. Ano. To vše se dá vyčíst z obyčejného čekání pod tyčkami, až ptáci budou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php