Poznatky nejsou zadarmo

Žádné komentáře u textu s názvem Poznatky nejsou zadarmo

Každodenní účast na nočních odchytech je náročná po všech stránkách. Investice se ovšem vrátí. Vracet se už dávno začíná. Chce to ovšem i trochu štěstí, které – ne vždy – je v dobré náladě. O dnešní noci spolupráce s ním vyšla. Navzdory pokusu v dešti se jeden slavík objevil i chytil.

Voda z oblohy po čtvrté hodině se dala nazvat poprcháváním. Byla by v dopadech ničemná, nebýt větříku, který pletivo vzdouval, ale jen tak, aby setřepávalo vodu a dokázalo chytat. Nejprve z noci sletěla pěnice černohlavá a předvedla migrační fungování v noci. Slavík přišel čerstvě za světla. Ptáci to s přemísťováním umí, oba byli nezmáčení, úplně suší. Slavík byl víceletý a velice svojí kategorií potěšil. Našel jsem u něho vše, co očekávám pro odlet. I správné datum. Přesně zapadá do dávných představ. Určitě šlo o samičku, která neznámo kde letos stavěla hnízdo. Teď za deště prolétá nablýskaným parkem.

Získal jsem údaje pro slavíka ze Zrcadla a jsou nejlepší, jaké jsem si mohl představit. Pták byl kontrolován první noc po okroužkování.

Dnes pršelo, předpověď vyšla. Byl jsem na situaci připraven, pokus může být připsán k uznatelným. Klikou byl již zmíněný větřík, bez jehož pomoci bych slavíka, cvrčilku zelenou, pěnici černohlavou i slavíkovou pro seznam neměl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php