Včerejšek v háji

Žádné komentáře u textu s názvem Včerejšek v háji

Rád používám klamy podobné, navyšují finální příjem radosti. Samozřejmě, že včerejšek byl z dní, které žiji rád, ne ztraceným. Do roka těch prima bývá kolem třistapětašedesáti, možná o pár hodin i víc. Je radost chodit po tomhle světě, a klidně s tělem ochozeným. Vítejte na slavičím blogu, vážení letní návštěvníci.

Do parku jsem odjel z mnoha důvodů a přibalil kufřík s líčením. Je přesně čas, kdy se pozná, zda se slavíkům hnízdění povedlo. Sjezdem do louky chystám dvanáctku. Bude, jako kdysi, prochytávat liniové křoví přícestí. Odevšad na ni vidím, mohu se věnovat práci na úkolech. Za pozdního odpoledne nafiltruje pěvce okolí, až slunce zakopne o komín fabriky, mohlo by to být na slavíka..

Chytací ulice mají pro letošek odlišný půdorys, ovlivněný zkušenostmi předešlých let. Přibylo metrů, ale ne tak, aby nešly obsloužit pod hvězdami. I když je lákavé zahrát i druhy jiné, neudělám to kvůli souměřitelnosti pokusů chytání na odletu. Nejde na punktu o délky sítí či rozměrnost „hraní“, jde o zaměření na slavíky. Úkolům potřebuji po jejich splnění věřit, srovnávat srovnatelné. Vážím si devětatřiceti let s kleštěmi, lemovaných snahou v pečlivosti poznat co nejvíc. Investice do ornitologické specializace byla dobrým krokem mladého rozhodování. Začíná se ukazovat, že kdyby jiného třeba už ne, i cesta může být cíl.

Za jezírkem přes květy stulíku levý kraj mapy leskne se odcházením. Zelená cvrčilka klouže třtinou za potravou, kterou odnese jiným. Škvírami v hlíně se předchozí ohřev navrací k obloze. Den je jak chleba, vytažený z pece. Ta poslední věta ovšem není moje, je z pera básníka na tónech Hradišťanu. A nejspíš pro jinou krajinu než kotel Klenice, ale já právo užít ji, mile rád zaplatím. O investicích jsem už mluvil.

Slavíci už stali potulnými, mám zde fotky z vašich míst, kde normálně nebývají. Díky, že se vám jejich stránka stala nádražím našich společných cest. Ten, co se chytá před užaslou příchozí, je ovšem místní a bublinky v láhvi mohly by po výstřelu zatančit nad stopkou ve sklenici. Vyhnízdilo se! I Slavičí háj pošle k Africe reprezentanty. A tento bude „ona“.

Slavičí rok zrychluje krok. V maliní jsem málem šlápl na slavíka. Ano, to milují. Přilepšit si ruličkou cukru ovocného. Hrabu motyčkou pod listím a spokojený jsem. I oni určitě budou, potravy červenec k zobákům vypravil dost. Rok dvacet jedna je dle mého dobrým pro slavíky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php