Vysílání přitáhlo pozornost

Žádné komentáře u textu s názvem Vysílání přitáhlo pozornost

Zdravím vás všechny.

„Píplmetr“ vykazuje vzestup návštěvnosti blogu, je to jistě i započatou sezónou. Musel bych k návštěvnosti ještě několik nul přidat a pak by mi možná nabídli reklamu a nezměrné zbohatnutí. Ani jedno nepotřebuji, věřte mi. Těší mne zájem o téma, oni by to nepřiznali – ale slavíci nás potřebují.

Kdo podle úvodu tipnul, že dnes budeme slova halit do barev, musím jej zklamat. Jdeme se podívat za specializací – ornitologicky. Mám tady v klávesnici na vesnici připraven postřeh k tukovým zásobám přilétajících slavíků..

Prvnímu jsem přiřadil trošičku recesisticky skóre 2-5, věříte tomu? Už jsem o tom mluvil, bylo by třeba k tabulkám současným přihodit ještě slavičí – jarní. Když jsou trávicí proužky pod tukem břicha vidět i „játro“ je patrné, byla by to pěkná dvojka. Krk ale, v ustupující zásobě na uplynulou cestu, drží jamku plnou a dokonce vypouklou. Je to pětka. Není škoda určování zásob či nezásob takto nezvládat? I když se sezónní úkaz možná často přeceňuje, elementární vzkaz jistě vysílá. Zásoby těchto rychlých zpěváků (pokud jsou) budou ustupovat k normálu, samičky jsou kapitolou docela jinou. Tam se projevuje poslední zastávka velice výrazně. A je toho třeba, protože doma na nějaké rozkoše času není. Někdy mi přijde, že ty zkušené přilétají už s fíkovým/dubovým listem v zobáku.

A k tuku ještě pár slov: Nikdo o tom nemluví, ale my máme nyní zjara úžasnou možnost vidět právě stav sestupný, jako bychom na ně o podzimu čekali v zimovišti, po cestě. Vstřebávání jistě bude mít rovněž svůj řád, my o něm nikde nemluvíme. Já jej alespoň sleduji, i když tabulku pro to nemám. – Což, vytvořím sobě vlastní. Za podmínek – víte jakých? Vysleduji-li onen řád.

……………………………………………

Líbil se vám posledně úvodní obrázek – ano, objeví se i v knize, dávám z té akce ještě jeden, protože slavík byl i mimořádně zbarven (všimněte v předchozím případě na krovkách onoho „kaprování“, kdo to tak má?!) I komicky výrazný vous, umocněný stínem. Ten slavík je prostě mimořádný! A na něm si předvedeme i jinou věc (ať sem nechodíte zbytečně): Ve Španělsku zmiňovaný a trošku přeceňovaný „námrazový efekt“ límečku. Tento jedinec jej připnul parádně, znak ovšem výraznou váhu nemá.

Tak, prosím obrázek…

Pro účel foceno ve stínu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php