Konečně táhnou!

Žádné komentáře u textu s názvem Konečně táhnou!

Už je to potvrzené, slavičí tah běží. Bezpečně se pozná podle přítomnosti slavíků tmavých. Ti jsou určitě přeshraniční. A dnešní chytání v háji, navzdory komplikacím s mlhou, dva tmavé slavíky potvrdilo. A musím říct – jak je člověk nerozcvičený – u prvního jsem měl potíže s věkem. Byl to jeden ze super-obtížných a od chyby mne ochránila až opravná kombinace šetření. Slavíci tmaví jsou na určování těžší, než naši obecní. Ve výsledku jsem okroužkoval jako první – adultní samičku, jako druhého – tohoročního samečka. Jsou to nádherní ptáci.

Škoda mlhy, která jim brání bezpečně přistávat během noci. Slavičí háj má s mlhou problém, okolní rybníky + mrazová kotlina = letní nepříjemnosti každou chvíli. Nejde jen o problém s nalákáním přetahujících ptáků, mokré sítě též mnoho nedovedou a kapky se musí alespoň sklepávat. Navíc je zařízení velmi nápadné. Mlha je pro odchyt nežádoucí.

Okroužkovat se podařilo k tomu 13 slavíků obecných, vše mladí ptáci. Je hořkokyselé vidět chvíli po ránu slunce, jak snadno ptačí park i okolí uvede do nádherného léta. To už sítě schnou, zachytí lovící ťuhýky i bludné rákosníky velké. Chytil se též mladý dlask, obličej představuji závěrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php