Úchvatná ranní loterie

Žádné komentáře u textu s názvem Úchvatná ranní loterie

Škoda, že jsme ty možnosti neměli dřív. Na stará kolena jsem se naučil vstávat brzy. Anebo radši snad ani nechodit spát! Nevíme pořád docela přesně, co ovlivňuje výsledek odchytu, ale to hledání je napínavé.

Bál jsem se dnes mlhy. Přišla, ale nepotrápila. Zůstala háji nadohled. Produkuje ji hladina Zvolínku, ležícího velmi příhodně severně háje. Ptáky, které rybník naláká, můžeme po potocích vidět cestovat kolem. A nachytat. Dnešek se zkraje vůbec nezdál, nakonec byl skvělý. Z cílových druhů se podařilo okroužkovat dva slavíky tmavé a pět obecných. Kdyby mi to nebylo trapné, napsal bych – skvělý materiál. Dobře, tak přidám ještě „studijní“, to už tolik neuráží. Až skončí příležitosti v terénu, budu se těšit do archívu. A myslím, že objevím dost.

Dnes jsem řešil zadání, které se urodilo v čase rozednívání. Slavík letěl odkudsi ze vzdáleného posedu v listí a před linií uhnul do strany. Až mne u rákosí málem trefil. Zmizel v bochníku vrby a tam se rozčiloval. Utekla nejmíň hodina, ještě tam byl. Ano, všichni se nechytí, to lze vytušit. Sítě však dochytily dva zbylé a ve vrbě byl pak klid. Rád bych si myslel, že to spolu souvisí. Nejspíš ano. Ze subsaharských migrantů teď táhnou hlavně ťuhýci obecní, budníček větší, rákosníci a taky slavíci.

Večer před akcí.
Budníček větší na území parku nehnízdí, na průtahu je však pravidelný.

Nebudu dnes psát zeširoka, co člověk prožívá, když se těch dávno rozcestovaných dotýká. Alespoň vědět, odkud letí…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php