Poukládané příběhy

Žádné komentáře u textu s názvem Poukládané příběhy
Už jsem tolikrát přemýšlel, za co všechno bych měl ornitologii poděkovat.
Věřte, klaněl bych se tu dlouho. Taky mi bystří paměť a to už je dnes spíše úloha pro terapeuty. Tady to mám gratis. S vůněmi, v barvách, ale hlavně ty vzpomínky..!
Jsem člověk, jenž o ně stojí. Když už mi je laskavý život předtiskává, chci je mít po ruce.
Rád čtu od lidí, kteří v citlivosti dokáží vnímat dotčená prostředí tak, že třeba na místech války „vidí“ ta utrpení. Že se dokáží vyladit, mají představivost, umí sobě naslouchat a i se zmotivovat. Na dubových hrázích jihočeských rybníků uvidět zase tu dřinu nad nevody a přes roky k tomu doskákat. Ruce tím konopím rozedřené pod šmouhami bláta. Do času Rožmberků! Nechat se osahávat podněty, nastavovat se a podléhat jim. Užívat si to. Uznávám, že „užívat si to“ je obrat dnes tolik oblýskaný, že jsem měl vybrat jiný. Mám to ještě udělat? „Okamžiky žít!“ To už je lepší.
Co se mi stalo?
První ze slavičích míst, takové z roku třiaosmdesát – představte si – je nově obsazeno. Většinou to bývá opačně, kde se postavila čerpací stanice, už slavíci prostě nebudou nikdy, ale některá místa přežívají v klinické smrti a pak? Chodíte kolem, pokukujete, sníte, že by „snad mohlo“ a ono „prásk!“. Vstává se a už zase zpívá. Stojím v radosti, mumlám o naději neztracené a stav mého vědomí popsat se nedá.
Tak, tak je právě dnes pod splavem.. A to není konec! U Valchy jsem taky začínal a teď? Zpívá se tam – a jak! Už tam nikdy nebude límec šeříků, který by o začínajícím máji v čase šeření opájel zastavivší, ale zpívá se! Hned za hřbitovní zdí, za naším rovem, kde mamince Růženě růže se u zdi zas projevit chystá. Teď k tomu ten slavík! Jak nás to všechno obchází v přeznámém kruhu.
Tam se nemůžete nevrátit a připomíná to zprávu v dnešní poště od Dolních Měcholup. Ano, čtenář se taky dočkal svých slavíků. Takové věty mi chodí a v klidu z nich nejsem. Zapalují a hoří.
Mám radost nad tou naší komunitou. Bezpříspěvkovou? Jen přispívejte, počtu si rád!
Buďme v ní blaženi, milí přátelé. Vždyť nás propojil samotný pěvectva král!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php