Technická informace

Žádné komentáře u textu s názvem Technická informace
Návštěvníci blogu už mnozí natahují oči, pokaždé když se tenhle nadpis objeví.
Buďte zatím klidní, jak vidíte – třeba reklamy se zklidnily.
Mám věc jinou a je povahy regionální. Je dokonce pravda, že téma se tu mohlo objevit už dřív, včerejší dotaz není prvním toho druhu.
Čtenář se zajímal pro svého nadšeného syna o možnost chodit do kroužku, chtěl přímo do ornitologického.
Pravda je, že pár kluků podle mých sítí prošlo a nejméně jeden je dnes úspěšným ornitologem, ale sám kroužek nikdy nepovedu a na okolí opravdu nejsou.
A napsané teď bude platit pro vás pro všechny.
Přeci má takový nadšenec možnost uvidět odchyty a kroužkování i pohladit peří (já jsem ten, kdo myšlenku podporuje na rozdíl od některých jiných názorů). Na našem Vítání ptačího zpěvu. Najdete to v blogu mnohde vždy zkraje května. Tak hledejte.
Co se týče kroužků, existují v regionu některé sdružující mladé ochránce přírody. Zblízka sám vidím do jednoho a to v Dolním Bousově a kdyby se mi někdy ještě nějaké děti měly snad narodit, chtěl bych je mít právě u těch dvou zapálených vedoucích. Odkaz na stránky někde najdu.
Vážení rodiče, kdo vnímáte důležitost vést děti ke vztahu k přírodě, začněte u ochránců přírody. Děti tam získají směr a rozvinou nadšení, budou zkraje všestranní a pak jim už kroužek třeba ornitologický vyberete po republice.
Navštivte web České společnosti ornitologické, získejte si tam přátele v oborech a uvidíte, jak třeba léto lze velmi jednoduše dětem ornitologicky záživně navonět.
Pro bousovskou skupinu jsem i besedoval, ve Slavičím háji se starají o budky, které vyvěsili – jak říkám, paní Lenka a Pavla to s nimi opravdu umí! Vždyť třeba u záchrany té káně střehomské to byli oni, kdo zajistil pomoc zvířeti v nouzi. Jakou větší reklamu by skupina potřebovala? A za kání se do zvířecí nemocnice jedou i podívat. Uznejme – my ostatní, není to od nich správné?
Já i tento slavičí blog tu je pro vás připraven též, ale v mezích možného víc co milý kamarád. Přesto jsem i já nikoho nikdy s odpovědí neodmítl. Není nás – a teď si to můžu konečně dovolit, protože v této formě to není podbízivé – přátelé zas tolik, abychom mohli na sebe kašlat. Pojďme dál spolu si pomáhat a ve výsledku vše přetavit v pomoc krajině, chcete-li krajinám. Ony o tom v té své statečnosti nemluví, byly tu dřív než my a mají svou hrdost, ale potřebují nás!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php