Kněžmost oslavující

Žádné komentáře u textu s názvem Kněžmost oslavující
O slavíky tady taky zavadíme, vydržte!
Čerstvě vyšla kniha o Kněžmostu, který si připomíná 700 let od první písemné zmínky.
Úkol, o který jsem byl požádán, jsem snad splnil, sešel se kolektiv autorů, kde někteří mně předem známí byli nadějí, že dílo se podaří. Jak to dopadlo ve finále?
Směrem ke grafice bych připomínky určitě měl. Už jenom nápad, dvojstranu opatřit společným titulkem, kdy část pochopitelně zmizí mezi stránkami a stává se nečitelným, což se ještě výrazněji projevilo u některých kapitol jiných, je chybou.
Fotografie jsou z aparátů mnohých a ponejvíc spíše nadšenců a stejně tedy jako moje mají průměrnou kvalitu (ovšem, to bylo záměrem a je zcela v pořádku – ba naopak, jeví se žádoucí). K textům jako doprovod stačí, až na místy se objevující problém s podexponováním, který převod na papír pochopitelně ještě zvýraznil. Měl být eliminován.
Témata povybírána košatě a povětšinou zpracována dobře. Na současnost můžeme mít jistě pohledy různé, ovšem platí-li, že (i mladé) dějiny píší vítězové, pak to tak může být.
Potěšila mne spolupráce s hlavní autorkou díla a při jejím počinu prvním si myslím, že spokojena může být. Tomu, kdo očekával v pevných deskách mozaiku zajímavostí a momentek o své domovině, tak je tam našel.
Protože jsem se akce neúčastnil a tudíž nemohl pro mikrofon J. Voldánové vychystat nějakou řeč, jak se dostalo kolegyním a kolegům na pódiu, touto cestou dodatečně děkuji, a dnes jsem tak učinil i během pozvání na radnici, za uvedení mezi osobnosti regionu. Děkuji a slibuji, že budu dál přísný v oblasti namáhaného životního prostředí i směrem k radnici.
No a vážení, o slavících je v knize pěkných vět hned několik, vždyť právě tady ve směru od Polabí mistři své rozšíření končí.
Tedy poté, co jsem čtenáře provedl jednotlivými podregiony a představil mnohá statečná zákoutí, zhodnocením specializace a apelem na zachování volné zeleně po krajině jsem účinkování zakončil.
Kniha (podle mého) vyšla bojácným nákladem a problém se asi projeví.
V prodeji za třista, tuším.
::: K tématu přistoupím ještě později, je v knize co objevovat a ať z oslav taky něco máte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php