Určujeme po síti

Žádné komentáře u textu s názvem Určujeme po síti
Jak slavičí stránka „stárne“ a jak se o ní více ví, i dotazy jsou častější. Chválíte rychlost odpovědí a je fakt, že věci řeším obratem. Internet je k tomu příhodný a já si navíc cením té příležitosti. Možná že už je tak vhodný čas, abychom využili zkušeností s výměnou názorů a uvedli optimální formu momentek.
U fotografií slavičích křídel se prosím snažte využít stínu. Hrot křídla je dobré zachytit složený i rozevřený. První ruční letku foťte ve vztahu k ručním krovkám (je-li zohýbaná, upravte ji, velmi na tom záleží). Letky obecně je dobré vždy v křídle urovnat, zařadit na svá místa a uhladit jim prapory. Plošné obrusy fotit proti papírové podložce. I ostatní zbarvení je lepší dokumentovat ve stínu, pouze „hladové pruhy“ naopak ukáže slunce. Naprosto ideální stav je za slunečného počasí pořídit si zblízka a v dobrém rozlišení snímky oboje. Stín nacházím za autem, v nouzi nejvyšší v jeho kufru. Peří by nemělo být zvlhlé ani potřísněné, hnízdní nažinu či tukové zásoby lze naopak dobře fotit po navlhčení a rozhrnutí drobných per. Ptáci lovení z pytlíků nenabídnou nikdy to, co exemplář čerstvý, nejlépe chycený dobrou sklopkou.
Nahrávky hlasu či zpěvu lze dnes pořídit mnoha způsoby a odeslat k posouzení mailem. Kvalita není důležitá, zkoumány jsou věci jiné. Záznam je dobré mít alespoň minutový, lépe delší.
Místa, kde jste materiál pořídili – nechcete-li – uvádět nemusíte. Biotop byste však specifikovat měli kvůli nápovědě.
Ikdyž se českomoravskoslezský slavičí rok láme pomalu v půli, ještě nás čeká mnoho zajímavého i tady na síti. Hodně štěstí všem, kteří jste přistoupili.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php