Já bych nevystřelil

Žádné komentáře u textu s názvem Já bych nevystřelil
Ještě že nás ten sníh zasypal! Na cestě do muzea v Bělé pod Bezdězem jsem si mohl vyfotit tohoto vlastence.
Dokázali byste na něj vystřelit, až vám přijde v červnu na třešně? Já bych nevystřelil.
Dnešní díl je pro tu část návštěvníků, kterou zajímá spíše moje druhá tvář. Oslavování života, co obrovské příležitosti! A máte to tak každý. Najděte si chvilku pro radost. I takovouto, kdy vám je hezky tak nějak obyčejně a bavíte se milou nabídkou.
Psali o tom v tisku, ptáci jsou překvapeni. A mohlo by být zle. Ne pro špačky, ti jak vidíte trénují zpěv i v těchto podmínkách. Horší to mají ptáci na lukách. A otáčí se hodně. Dneska jsem cestou potkal čejky i kvíčaly – všechno mířilo k jihu. Skřivani, ti už zdrhli z mnoha míst včera. Biologické hodiny je natlačily do krajiny, která s zimou ještě prohrává. Vzpomněli si na křídla a otáčejí. Bude to zajímavý vývoj. Dejte ještě do krmítek, máte-li co. Alespoň pro některé, pro ty vaše.
Jediný, kdo to v parku neřešil, byl brhlík. Zpíval, poletoval, pošplhával, hned kamsi do podzámčí na krmítko a zase zpět na domovský kmen.
Zastavil jsem se na výjezdu z města směrem na Bakov a koukal dolů ke trati. Jedna z posluchaček MB U3V mi vloni říkala, že tam slavík zpíval za bělských časných květnů. Kdyby tam opravdu byl, bylo by to zajímavé. Kraj se topí v lesích a to naši slavíci zrovna „nemusí“. Místa jsou tam ovšem u železniční trati zajímavá.
Taky jsem fotil jedno z hnízdišť pod sněhem. Potřebuji takové snímky. Takhle to tam dnes vypadalo.
Když si vzpomenu, vyfotím to místo, až se slavík vrátí. Abychom protočili oči, co místa dokáží. Jak se vyparádí. Je tam třeba javor jasanolistý. Když nasadí jehnědy, je to síla. Dokážete si představit, že by tady teoreticky slavík byl už za dvacet dní? Podle knihy rekordů. To by koukal.
Hned vedle je rybník Stržák, má temnou vodu od slatinných solí. Lemuje ho březový háj. Do něj, když dorazí žluvy a začnou se honit nad medovou hladinou, je to kouzelné.
Jsou tu ještě místa pěkná ale nevím, jak dlouho vydrží. Celkový počet zničených hnízdišť během této zimy je už 6! Varuji, alespoň tady na blogu. Vzpomeňte si jednou, nemusí to se slavíky dopadnout dobře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php