VPZ 2013

Žádné komentáře u textu s názvem VPZ 2013
Vážení zájemci o naší květnovou akci! Nesu překvapení.
Protože jsem vstoupil do 4. desítky výzkumu a protože naše vycházka je v pořadí už třináctá, žádá sváteční háv!
Navrhuji:
Co říkáte, kdybychom to zkusili letos tak, jak to má po správnosti být? Začít téměř už s rozedněním. A postupně ty nastupující ptačí hlasy moderovat. Byl by to pro vás zcela jiný zážitek. Místo a scénář to umožňuje. Akce dál zůstává pro každého – tedy i pro ty, kteří tak brzy přijít/přijet nemohou.
V tomto třináctém ročníku se zaměříme na rákosí – biotop s největší hustotou ptactva. A nebudeme ani nikam moc chodit. Scházet se budeme už kolem půl šesté(!) na můstku východně Červenského rybníka (dodám později souřadnice). Vede tam cyklostezka i turistická značená cesta s značenou zastávkou „Nad Červenským rybníkem“. Vše ještě budeme upřesňovat. Nejbližší osadou je Šlejferna (pod dělící hrází, mezi rybníkem Šlejferna a Červenským). Místem, kde budeme pozorovat, chytat a poslouchat, je oblast červenské kosy – SV výspy do rybníka, kde 5 let probíhaly též odchyty CES.
Až se sejdeme kompletně (cca v 7 hodin), tak přeci jen třeba vyrazíme kousek podél pobřeží k menšímu lesu a představíme si i toto prostředí. Délka tentokrát nepřesáhne 2 kilometry (jeden tam, druhý nazpět). A myslím, že to bude síla. Mimochodem, budeme se pohybovat po hranici krajů východo/středočeského.
Připravíme po letech zase soutěž, otázka bude „místní povahy“. Pro děti acháty a pro všechny snad i nějaký propagační materiál naší České ornitologické společnosti. Kdyby chtěl snad někdo stát se jejím členem, udělejte to. Je to radostně-prospěšné společenství a povede vás vašimi krajinami s hmatatelně snižujícím se ornitologickým tápáním. Dnes obdivně pracuje i s dětmi, bude vám s ní dobře, uvidíte.
Vítání ptačího zpěvu s Tomem a Pavlem Kverkovými se odbude v tradičním datu – v prvním sobotním květnovém dopoledni. Tak si to předpoznamenejte, ať pak zas někdo nenaříká.
A dnes večer, bude-li čas, napíšu o tom ráji něco víc a trochu z jiného soudku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php