Starost o trní

Žádné komentáře u textu s názvem Starost o trní
Trní končí!
009
Žertování však nechme stranou, protože nejedno trnité křoví v zájmovém území, podle mých nejčerstvějších zjištění, skončilo a jsou mezi nimi bohužel i ta „slavičí“. Zničena byla celkem nedávno, takže můj optimistický příspěvek, vydaný na webu dříve, již neplatí. Všechno proběhlo na poslední chvíli, v čase končícího vegetačního klidu. A bude-li to tímto tempem pokračovat, některé oblasti budou brzy docela jistě bez slavíků!
011
Přechází mi mráz po zádech, když vidím, co české pojetí kapitalismu přináší krajině. Situace se stává stejně tristní, jako v dobách bezohledného socialismu – a to jsem si myslel, že horší časy pro krajinu už nastat nikdy nemohou.
Může se docela klidně přihodit, že zvířata budou nacházet poslední útočiště už jen v liniích podél tratí a silnic, v tomto „pseudoprostředí“. Tam budeme za nimi nakonec znásilňováním krajiny vyhnáni i my, budeme-li chtít ještě užít „divoké přírody“.
Jsem z toho smutný, protože až teď jsem pochopil, že přes všechen populismus a nenaplněné sny už žádná „revoluce“ naši krajinu neochrání.
A slavíkům se opravdu začínám divit – co jim ale zbývá?
Výsledek monitoringu východu zájmového území: – Ani dnes slavíci nikde nejsou, rekord v příletu z roku 2009 už s jistotou nemůže být překonán!

„Slavičí web“ se v tomto čase stává konečně médiem pulsujícím. Od této chvíle zde budou velmi pružně prezentována zjištění z vycházek, s případnou fotodokumentací. Fotografem však nejsem a už vůbec ne pohotovým, jinak bych pro všechny například dokázal zachytit u obce Trní překrásného dudka chocholatého…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php