Vycházka za zpěvem bude

Žádné komentáře u textu s názvem Vycházka za zpěvem bude

Vstupuji, abych odstranil zmatení těch, kteří chtějí na naši akci přijít.

Pozvánka na webu ČSO sice záhadně schází, ale mapa informaci obsahuje. Rozumím, že každý mapu neotevře a čte z nabídky. Proto upozorňuji: V sobotu posledního dubna od ranních půl sedmé bude nataženo ve Slavičím háji a zachytáme. Poodejdeme ke Zvolínku, zaposloucháme se a pokoukáme. Ptáci tam budou, nebojte se. Přestože máme 20. ročník, bude to komornější. Řeč bude dílem i o krajině – místu pro ptáky. Hodí se to, v jednom takovém dopoledne prožijeme.

Je to jediná akce pro veřejnost, kterou letos nabízím, krom přednášky k absolventům kurzu, z které jsem se před rokem omluvil. Připomenuli se a tak se do Orlického Záhoří rozjedu. Dokonale tím vyřeším i „vědeckou touhu“ vyzkoušet u slavíků, co nikoho pro bláznivost nejspíš nenapadlo. K pokusu potřebujeme: kopce, noc, aparaturu. Že je končící květen termínem šíleným, neberu vážně. K pokusům nesmí spolu se štěstím scházet odvaha! Místo navíc poctivě splňuje i předpoklad, že není hnízdištěm ani jednoho z cílových druhů.

Co se může dít na málem již vychladlých tahových trasách dálkově migrujících pěvců? Bude-li počasí, pokus k nám mnohé vyklopí a mně se výsledek hodí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php