K podzimnímu „tuku“

1 komentář u textu s názvem K podzimnímu „tuku“
Nakonec jsem se rozhodl, že sem pověsím pouze hodnotu „8“ z tabulky tukového skóre, upravenou podle výsledků mého výzkumu slavíků. Znázornění lze vyjevit převážně takto:
Jak už zde bylo zmíněno vícekrát stav, kdy by bylo břicho souvisle pokryté vrstvou tuku jsem dosud nezaregistroval a to dokonce ani u slavíka z 8.8.2009, který byl v mnoha ohledech unikátní, mj. i hmotností (35,5 gramu). Ani tento jedinec však stupně 9 nedosáhl, nabízí se tedy otázka, je-li takový stav u slavíků vůbec očekávatelný.
Zajímavým poznatkem je i skutečnost, že v konci pelichání existují i případy, kdy stupeň tučnosti chycených adultů nepřesahuje „4“. Uznávám, že tloustnutí může být v poslední fázi natolik spontánní, že během několika málo posledních dní se jedinec „spraví“. Zde však musím ještě vyčkat a snažit se materiálu nahromadit více.
Chytání pelichajících slavíků je vůbec „polem výrazněji neoraným“ a musím přiznat, že má směrem k badateli značnou přitažlivost. Těžko budu přecházet k etapě jiné, přestože by bylo záhodno znovu začít chytat jarní ptáky replikou zpěvu. Totiž nevýhodou „letního“ chytání je to, že po většinu procesu není možno stanovit pohlaví, dobíhající druhý věk života či dokonce hybridního jedince. A to je varující.

Jedna odpověď na “K podzimnímu „tuku“”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php