K původu letních nočních slavíků

Žádné komentáře u textu s názvem K původu letních nočních slavíků

Nebudu věc příliš rozvádět, čtenáře by to nebavilo, jen mohu se sílící jistotou prohlásit, že dochytáváním v hnízdní době záhada krystalizuje. Ještě by se ovšem několik povedených setkání hodilo, aby výsledky po ukotvení netrpěly podvýživou.

Kdo přiletěl včas a zahnízdil podobně, potomstvo v hnízdě už vidí. A na lokalitách jde to poznat. Jsou-li mláďata malá, rodiče jsou tiší, zejména, nehrozí-li přímé nebezpečí. Nerad bych průběh zakřikl, ale na rozdíl od stromů v sadě, u slavíků to na úrodu zatím vypadá. Nesmí se dostavit déle trvající deště s průvodním ochlazením, až chladnem. To je pak zlé. S potravními zdroji to v této fázi jara (tradičně) vypadá též dobře, finále uzříme v červnu. K tomu dobré poznamenat jiné pozitivum, černé bezy kvetou jak o život, bezinky budou! Pro mladé slavíky o letních pohybech za poznáním, jde o důležitý zdroj energie.

V parku jsou škody od srnčí zvěře už natolik provokativní, že výsadba přijde zaplotit, jak bývá jinde obvyklé. I moje obecně vyšší osobní dobrota občas dojde ke zdi a musí nastoupit střízlivění.

Dnes jsem zažil u sítě slavíka s pozoruhodně vyblýskaným kroužkem, a je to, jak jsem psal dříve. U těchto pěvců, poskakujících hlavně po zemi, bývá ražba vykreslena černě brzy po okroužkování, dnešní zpěvák působil, jako kdyby si od něho na zimu vypůjčila kroužek pěnice. Kdoví, jak všechno slavičí dny, týdny i roky mají. Pravdu z výzkumu nevyklepu, i kdybych chodil s kleštěmi spát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php