Nešlo by mi nevracet se

Žádné komentáře u textu s názvem Nešlo by mi nevracet se

Život mne přednastavil k intenzivním prožitkům. Co by nejednoho zdržovalo, mě baví. Pak nepřekvapí, že jsem se k Poeziomatu před Hradiště vrátil. Ono tak nějak – teprve teď byla možnost vše poslechnout, docenit a vychutnat. Zjistit, v jak skvělé společnosti tam slavíci jsou a zůstanou. Že zůstanou, to je na celém podniku prima. Podobně, jak to má na sloupku pan učitel Brož, který je prvním vlastního programu, hned za úvodem. Nikdy z této krajiny neodejde a dobře to věděl i před smrtí. Báseň o tom říká. Byl to tenkrát on, kdo mne k Mohyle vyslal za pěvcem, že jej prý slyšel doma ze zahrady. V Poeziomatu jsou znovu na dosah. Od Ondřeje Kobzy jsou toto skvělé nápady, včetně pian na ulici. Mám pozvání na kafe, potkali jsme se v místě.

Napíšu postřeh z dneška, který je ohromující. Nejde o výhledy, nejde o Horku, nejde ani o nádherný most/lávku přes dálnici. V místě se ukázal slavík, to už víte od minule či předminule – přesně nevím. On tam ale nejspíš přiletěl a v místě drží kvůli té „rouře“ se zvuky! Ta má totiž v repertoáru i hrstku poměrně výrazných slavičích strof a pták na ně reaguje. Přelétá do rohu hned za přístroj. Není to velkolepé? No, a to není ještě komplet. Dnes, když tam byla část rodiny se mnou výletem, u mostu na doslech zpívá druhý. A to je panečku poctivá výslovnost! Ono celkově se mi zdá, že ti od rušné „Desítky“ zpívají líp. Lépe a hlasitěji. Tak jsem šel mistra okroužkovat.

Co mi tento „materiál“ v znalostech doplnil, bylo by v blogu nadlouho. Jde o jeho první jaro v životě, vidíte, a přeci umí koncert rozparádit. Jisto-jistě nehnízdí, to jde poznat. Dorazit musel teď někdy před nedávnem, prve tam nebyl. Nápadný je šat, kdy mimo jiné, je každé křídlo zvláštní. Nemyslím opravdu, že – pravé a levé. Myslím fakt zvláštní.

Připlížil se tam za námi polední déšť. Od pahorkatiny východu, tak doufám, že cestou zalil Slavičí háj. Jinak by za chvíli bylo mezi stromky už zle. Prosil jsem o něj. I když jsem tu už psal stylem, že podobné nápady vycházívají naprázdno. Ne, v tomto ohledu opravdu nevěřím, tak mocní nejsme. Ale kvůli sobě samému o dotčený opiát stojím. Život je bláhovější.

Hezký čas pracovního klidu i volna.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php