Nejde jen o slavíky

Žádné komentáře u textu s názvem Nejde jen o slavíky

Nejsou to jenom slavíci, kdo letí. Na milimetr stejně je to s časem. Jistě jsem neobjevil neobjevené, ale opravdu to zas už nějak víc maže. Migrační vrcholek ale přijde. To až poletí slavíci tmaví.

Včera vymeteno, pobral jsem skromný paběrek. Nic nebylo vedle ani v rákosí a člověk je přinucen opravdu přemýšlet nad vlnami. Jistě, známe je, ale jak se rodí? Jak fungují? Počasí si v tom žánru zahraje, ale ve vedlejší roli. No a vlna přišla dnes a cítit to v síti bylo už večer. Zničehonic prostě byli.

Chytil se jeden adult a to je vždy chvíle sváteční. V detailu vidíte zobák slavíka obecného, který je od tmavého jiný. Dáno způsobem obživy, což je známo. Tento ovšem působí až, jako by jedním z rodičů byla cvrčilka.

Dospělý pták vychází zhruba na stovku mladých. Takového se vyplatí prohledat v ruce opravdu pořádně a vždycky se něco najde.

Opět se tedy pozvedl i průtah krutihlavů a rákosníků velkých. Velmi zajímavé je sledovat „malé hnědé“ rákosníky. Co děje se u nich. Absolutně záplavu zpěvných vystřídali dříve neviditelní obecní. Byla to po ránu na kanále vedle docela síla. Nebyli sice o berlích, přesto šlo o staré ptáky.

Přijdou asi opravdové deště a předpovědím se posmívat přestanu. Bude to prvně na kloudné vyspání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php