Jak se letos hnízdilo?

Žádné komentáře u textu s názvem Jak se letos hnízdilo?

Chytání pro kroužkování má ohromnou vypovídací schopnost a je na nás, jak moc nastavíme uši. Jsou speciální projekty na výsledky z hnízd, krom nich ale máme třeba noční odchyty.

Chceš vědět, jak vyšli letos slavíci? Zahraj a vytrvej! Chceš vědět, jestli byli úspěšní modráčci vedle v rákosí? Vytrvej a hraj!

Slavičí pohyby pod závojem noci se teprve chystají. Přestože jich několik již bylo okroužkováno, dnes přiletěl jediný, ale zcela jistě již přeletující. To se pozná.

Víc se chytaly můry, první z nich jdu teprve někde nalistovat, druhou byl první lišaj paví oko, sameček. Už je háj začíná produkovat.

Pěkně se rozbíhají pohyby rákosníků, což ovšem je událost očekávaná. Dvojice druhů u nás v čase nejaktivnější – rákosník zpěvný a proužkovaný. Může jít už o migraci, protože jsou zastoupeni též adultní ptáci. Chycen byl první mladý rákosník velký, který táhne docela jistě. Naprosto tragicky to vypadá s budníčky, zmizely cvrčilky zelené. Poprvé je háj nemá a je to změnou prostředí. Traviny ustupují, keře vítězí. Park bohužel neuhostí nároky všech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php