Hotovo zdaleka není

Žádné komentáře u textu s názvem Hotovo zdaleka není

Usídlenci. To je slovo, které v mém ornito-přemýšlení teď frčí. Tento segment výzkumu má spojitost s nočními odchyty v létě, nyní jde o to, najít odpověď na původ chytaných slavíků. Přímých důkazů mám rovných čtyřicet + dalších patnáct návazné povahy. Pokud ne zlatá, investicí hodin jsou ta čísla nejméně stříbrná. U mne však náklady na poznání nikdy nehrály roli.

Co je za letním pohybem mladých slavíků? My tomu v literatuře říkáme pohnízdní potulka a máme hotovo. Několik let už tuším, že jde o něco kolosálního, kam se vyplatí investovat. Ve finálním účtování se pro fenomén objeví několik poznatků a řada předpokladů. Hotovo ovšem nebude nikdy. Chci na věc posvítit a v mezích možného posunout. Předběžně mohu sdělit – ve správnou chvíli na správném místě musí jít v noci o takový obraz slavičích ukládání a přeletů, že bychom očím nevěřili! Poté se zmíněná úvodní fáze dospívání vřadí do komplexního plánu odletů za přežitím.

Aby mne chytání bavilo ještě víc, otevřel jsem souběžně „tipovačku“. Snažím se rozhodnout, který slavík je po prvním kompletním pelichání (3K) a pokud mám podklady, následně kroužkem zkontrolovat. Doposud jsem se neminul ani jednou, u ptáků čerstvě kroužkovaných po kontrolním potvrzení sáhnout nemohu. Není ona zábava ale nic nového, řadu let mne dotčené peří provokovalo. Nyní, když vlastním potřebný soubor kroužkovanců z noci, tipovat se už dá. Včera jsem natipoval posledního a tříletým opravdu byl. Protože ale zdejší stránka není klíčem k určování, obrázek má tvář pouze obecnou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php