Události předchozích chvil

Žádné komentáře u textu s názvem Události předchozích chvil

Detektivní pátrání okolo přítomnosti včerejšího slavíka může končit. Nedalo mi, a tak jsem se tam dnes stavil. Získávám tak výsledky, o které hodně stojím. Slavík v místě, ani nikde na okolí, není. Šlo tedy o zastávku adultního jedince neznámého původu na jarním tahu. Nemám mnoho slavíků takto objasněných z podobných zastávek.

Nyní je důležité si zapamatovat stav jeho tukových zásob i specifickou reakci na playback. Současně se i připomnělo, že podobné odchyty provází jedna náhoda za druhou. Kdybych šel do místa až dnes, výsledek by byl jiný. Nulový.

Pravidelně před zimou odchytím v zahradě červenku, co se chystá v místě přezimovat. Víc jich za ten čas neokroužkuji. Před lety přišlo hlášení ze Švédska z 15. dubna, kdy se zabila o okno. Vzdálenost je 983 kilometrů. Dnes přišlo hlášení jiné, tato byla chycena kočkou 14. dubna ve vzdálenosti 793 kilometrů od naší zahrady, rovněž ve Švédsku.

Zdá se, že červenky zde zimující, dorazí na sever hnízdit okolo půlky dubna. Průtah druhu naší republikou je za vrcholem, bude pomalu končit. Ukazuje se současně, jak to pěvci podobného životního stylu nemají lehké. Sám jsem jednu porazil autem, když za šera nízko nad silnicí přeletovala z řady keřů do protilehlé linie. To bylo na přelomu měsíců, kdy tah běžel naplno a červenky byly úplně všude.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php