Informace a postřeh

Žádné komentáře u textu s názvem Informace a postřeh

Posezónní čas je trochu nuda. Jedna informace se v poště ovšem objevila a ta je zde na správném místě. Pojďme ji přečíst, ať můžeme postoupit k postřehu.

Dne 18. září byl kolegou na východě Moravy zachycen a okroužkován slavík obecný, mladý. V přírodě to tak chodí a o výjimky není nouze, toto je jedna z nich. Pták byl podle kroužkovatele v dobré kondici, tedy spíše nějaký váhavý začátečník.

Místem průtahu je Sedélko u Biskupic, nedaleko Luhačovic a kroužkovatelem Jiří Sviečka. Místo nabírá věhlas zejména pravidelností odchytů a také od toho odvislých počtů označených opeřenců. Myslím, že je v současnosti v republice nejvýkonnějším punktem ze všech. Tady je fotka z místa.

Druhý obrázek má nádech romantiky. Jak odejdu od sítí a chybí mi bezprostřední kontakt s krajinou, jsem mnohem vnímavější k obyčejnostem. Nabízím pohled z okna do prostředí opuštěnosti a fotku jednotně nakloněných kopřiv pojmenovávám „Zástupy jdoucích“.

Neumím moment pořádně vyfotit, nemám techniku. Nejsem ani fotografem, jako nejsem studovaným vědcem. Nejsem spisovatelem a ani básníkem. Jsem jen průměrně pozorným čtenářem životní cesty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php