Tajnůstkaření zlomím matematicky

Žádné komentáře u textu s názvem Tajnůstkaření zlomím matematicky

Když za dlouhé roky nechtěli slavíci o sobě moc mluvit, chystám to na ně jinak, už druhý rok. Kroužkuji jich hodně. Jak na tom pracuji, kontrolní odchyty, důležité pro můj přehled, opravdu přibývají.

Neznámý mladý slavík s hnědým kroužkem.

Ještě to ovšem může být i tak, že trendy platí i mezi slavíky. Který z oblasti nebyl před Afrikou na otočku ve Slavičím háji, v komunitě je nemožný!

Včera se chytil slavík tmavý a dnes přibyl zjev, který mé znalosti jaksepatří provětral. Varoval jsem chytače, ať jsou v peří velice pozorní. A slavík záhadný se nevyhnul ani mně. Řeklo by se – tmavý. Netvrdím, že jím není, ale co třeba pořadí letek vrcholu křídla a náznak zúžení vnějšího praporu i na čtvrté?

Včera i dnes počty slábly, bylo to vidět i na ostatních ptácích, jak moc se chytali či nechytali. Přibyl ovšem třetí krutihlav, včera mladičký modráček.

Dnes vše podtrhl krásný slavík dospělý. Teprve počtem druhý. Šňůra odchytů poslední doby by chtěla udržet co nejdelší, právě pro zjištění intenzity výskytu. Dnes to ovšem s počasím úplně snadné nebude, bouřky jsou za oknem už teď.

Cvrčilka říční se na podzimním tahu občas chytí, je ale vzácná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php