Zmiňuji radši předem

Žádné komentáře u textu s názvem Zmiňuji radši předem
Do vašich plánů nevidím, ale dokážu si proškrtané diáře představit. Tolik je věcí, které lákají!
S nabídkou letos přicházím i já, k výročí výzkumu chystáme výstavu.
Hostit nás bude Galerie Na schodech v Sobotce. Rozpětí akce: 6. října až 24. listopadu 2017. Vernisáž spojená s besedou: 6. 10. od 18 hodin.
Tato výstava bude opět jiná než předešlé. Hlavní slovo budou mít obrázky, ale pokusíme se, aby slova zastoupily. Název je 35 let s králem ptačích zpěváků a Zpravodaj Šrámkovy Sobotky už upoutal, že bude o slavících, jejich krajině a jedné z nejdelších ornitologických specializací u nás. A je to pravda.
Městu Sobotce se daří být stále kulturně vyspělým, to si může ověřit každý.
Pozvali nás i proto, že před lety k městu slavík přiletěl a dokonce ptáci v páru vyhnízdili. Tehdy jsme slavili hlasitě. Místo je však na samé hranici rozšíření druhu u nás a podle toho to dopadlo v letech dalších. Slavíci zmizeli. Ne tak z paměti lidí vždyť Trní je odtud nedaleko a tam se úspěšně drží. V obci Sobotecka.
Bude to hezké jako výstavy před tím, jsem o tom přesvědčen. Téma má poutavost a já jeho strunu nadšeně rozehrávám.
Slavíci si pozornost zaslouží a mne vlečou s sebou. A já se nechávám rád.
Událost přichází v čase, kdy se o slavících mezi kroužkovateli mluví. Daří se jejich pozdně letní odchyty za tahu a zájem to pozvedá. Jako jejich neochabující moderátor si stav pochvaluji a sám ona polínka pod oheň přikládám.
Dceru jsem požádal o vyhotovení plakátu, brzy se pojedeme podívat na prostory.
Půjde o jakési završení ročníku pětatřicet. I když je pravda, že tečku udělám až v Kostelci nad Černými lesy referátem o nočním chytání slavíků.
Tu tichou a definitivní pak v posledních minutách roku, jako už tolikrát. Ale do té doby je času hromada, ještě tu poslední slavíci protahují a sítě v pohotovosti jsou.
Dnes večer pro Slavičí háj.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php