Radost ze schránky

2 komentáře u textu s názvem Radost ze schránky
Je z blogu teď spíš takový glosář, trochu to měním, formování. Kdo čeká ortodoxně na rezavé peří, ať přijde v dubnu. Pro ostatní mám postřeh. Mimochodem, zásilka dorazila v kondici, že obsah málem neudržela. Já vím, bublinkové obálky…, ale přeci.
Na konci prázdnin jsme ukázali kněžmostský betlém na Hefaistonu a jak teď koukám, porota asi nechybila. Zájem vzbudil totiž i za hranicemi, specializovaný časopis, plný fotografií precizních děl nejen německých kovářů, mu věnoval celou stranu. Odměnou nám výtisk poslali s upozorněním na obálce na stránku 49 a s milým komentářem. To je hezké.
Takhle nás pojali.
Měl jsem to asi líp oříznout, už to nechám.
Hned se člověku na díle lepší spolupracuje. Tím, kdo práci řídí, je totiž syn. A tak si říkám, ještě že betlém na ten Helfštýn vystavit vzal. Vy, kdo ho uvidíte v Praze, budete mít možnost vidět i čerstvé figury. Už jsem psal o ptáčníkovi se slavíkem v kleci. Tak třeba toho.
Když už jsem si vzal slovo, měl bych jich ještě hrstku přihodit.
Dokvétá letitý břečťan.
Není to vůně kdovíjaká, ale protože on si počká na tyhle podivné dny, je o něj obrovský zájem.
Stál jsem pod jeho loubím v momentě, kdy na chvilku bliklo slunce a byl jsem pod ním včas. Ten zájem o končící laty květů! Ani bych všechno to jeho mušstvo vyjmenovat nedokázal, a taky poslední včely – jiné, než z úlu. Tyhle se musej´ohánět! Jednou jsem je takhle viděl ve zdi kostela, ve škvíře. Celou cestu domů jsem na ně myslel. Mám tohle moc rád, toho si na přírodě cením. Jako tady u zídky. Jde jim o hodně, to jsem poznal. Mám ze sebe radost, že jsem se naučil vyladit na tyhle situace. Mile nabíjí.
Teď už je v přírodě spěch. A má to přijít o neděli, mrazíky. Uprosit se to nedá, ostatně už tu dávno měly být. Jak to bude tady s těmi strávníky, co mají vymyšleno? Nepoláme je to? A asi – i kdyby. Teď to neřeší, ještě se žije!

2 odpovědi na “Radost ze schránky”

  1. Moc pěkné kousky. Rozhodně si  nemyslím, že zasílání v bublinkové fólii je špatně. Osobně doma vyrábím naušničky z modelovací hmoty, ale na betlém bych si fakt netroufla. Je pravda,  že kováři jsou opravu zdatní. Chci se zeptat, proč zrovna z Německa? Myslela jsem, že i v Čechách jsou zdatní kováři. Jinak osobně používám tyhle malé obálky https://www.obalove-materialy.cz/bublinkove-obalky-a11-105-170-mm-200-ks-bile. Musím říci, že s naší poštou to jinak ani nejde. Párkrát jsem poslala v obyč obálce a nedopadlo to dobře. A ještě kdy, že bude vystaven v Praze?

  2. Abych se Vám přiznal, Karolíno, už ani nevím, jak to bylo s obálkou. Bylo to prostě strašně poškozené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php