Neopatrnost zabíjí

Žádné komentáře u textu s názvem Neopatrnost zabíjí
Tohle je tedy téma!
V místě průtahu modráčků nemám letos moc štěstí. Odchyty jsou časově náročné a letošní výsledek opravdu bídný. Ikdyž si říkám – i tato zjištění patří k výzkumu; možná jsou cennější, než dnes tuším. Předevčírem (v pondělí) jsem se nikam nedostal a možná jsem měl. Rybník má obnažená pobřeží, láká fůru ptáků, hlavně bahňáky. A přiletěl pro materiál i čáp od Koprníku. V lukách se prvně seznamoval s letošní nabídkou, viděli jsme ho na sloupu ze silnice, když jsme jeli z města.
Psal jsem o tom krahujci, myslím minule. Jak jsem měl možnost zkoumat křídla špačka a jak ho v jiném večeru konipasi pěkně hnali.
Je to zvláštní, dokud šlo o špačka, chápal jsem to jako nutnost a krahujce za jeho um spíše obdivoval. Teď mě pořádně vytočil. Podívejte se!
Materiál jsem si posbíral a doma jej posoudím. Podle rýdovacích per a náprsenky s hvězdou šlo zřejmě o loňského samečka, velmi pravděpodobně průtažného. Nikdy jsem takovýto nález ještě nučinil, je to tím, když člověk místo sleduje pravidelně.
Myslel jsem si, že jsou slavíci mazaní, že je v prostředí dravec nechytí. Ale jednou jsem tam o prázdninách našel peří z tohoročního slavíka a teď tohle. Inu, krahujci dokáží překvapit. Bohužel, nejen mne.
Jinak jsem tam samozřejmě modráčka v tom podvečeru zase nechytil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php