Narovnaný otazník

Žádné komentáře u textu s názvem Narovnaný otazník
Je po něm! Po tajemství. Pelichání slavíka obecného jsem po letošku schopen už vypočítat! Nemám sice chyceného jedince opakovaně během procesu – to ne, ale mám dobrá data, umožňující výpočet s odchylkou dvou – tří dnů. Slavíci obecní na Mladoboleslavsku pelichají v rozsahu sedmi týdnů! Odhad bude velmi přesný. Rozhodně čas není delší.
Včera jsem v Sukoradech totiž zkusil „repete“, chtěl jsem si toho jubilejního třináctistého slavíka zapsat právě tam. A protože bylo před frontou, sklopky oproti včerejšku jen „cvakaly“. Slavíků bylo dočista pět a z toho dva naprosto skvělí. Jeden – dokazující, že zítra – pozítří může balit (na obrázku)
a druhý – mladý, dokazující, že v půlce prázdnin už může letět taky!
Je přepelichaný! Jak to působilo komicky, když chvíli před tím se chytil „juvenilek“, ještě kropenatý.
Tedy, to byl fofr, včera zájem nebyl a dnes první kontrola s třemi úspěchy! Vlastně čtyřmi – chytil se ještě mladý zahradní reheček, hezky se vybarvující, ti jdou do sklopek jako čerti!
To byl teda den ikdyž jsem si natlouk hubu v lomu, málem jsem spadl po srázu až do vody. Je tam prý osm metrů a na dně vozíky po těžbě cihlářské hlíny. V nich prý sumci a kdoví co ještě ti rybáři „u cigárka“ vysní! Býval jsem jeden z nich, tak jim rozumím. A tvrdím opakovaně – to byl ale den!
A ještě jedna technická poznámka:
Použité fotografie slouží k „podkresu“ tématu, nejsou tedy nikterak kvalitní a zejména detaily křídel jsou mnohdy snímány pod úhlem, který by z nich takto neumožňoval věrnou determinaci. Prezentované výsledky jsou však pro účel specializace získávány měřením přímo na „živých“ křídlech v optimální poloze a řádně vyhodnocovány. Mnohé fotky jsou navíc pořizovány pozdě večer za horšího osvětlení, tedy rovněž v relativně nízké kvalitě. Kvalita snímků však není předmětem fungování tohoto blogu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php