První slavičí přesun sezóny

Žádné komentáře u textu s názvem První slavičí přesun sezóny

To je ten socialistický „lístek na peníze“, to jsou doklady velkého snažení. Pokud se kroužkuje druh – slavík objemněji, jeho nechuť o sobě cokoli říkat se prolomí. A taky je potřeba součinnost štěstí. To v naší činnosti „nad hliníkem“ úplně vždy.

Když jsem v Končinách po půli června vizitoval, do sítě vlétlo v tom odpoledni nakonec i jedno mládě. Přesně si ten moment pamatuji. Kdyby snad ne, pomůže obrázek.

Protože jsem v tom odlehlém místě měl štěstí už loni v případě mláďat v hnízdě, klika se rychle připomenula: „To by tak bylo, kdyby tento mladík se za noci zatočil nad slavičím parkem o prázdninách“. Nejen že žije, ale zatočil se právě dnes v noci. Tady je.

Upracovaných výsledků kroužkování mladých jedinců přibývá. Nikdy dřív příliš nešlo věkovou kategorii bádat. Chytat se juvenilní ptáky nedařilo. Teď je to jiné, téma nám začíná napovídat.

Dnes projdou kotlinou bouřky, za takových se ptákům moc do noci nechce, ale co my vlastně víme, když téma je stále tak mladé? Vezmu si hrábě na seno a přitom zkusím vpasovat sítě mezi blesky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php