Hubená úroda mizí daleko rychleji

Žádné komentáře u textu s názvem Hubená úroda mizí daleko rychleji

V parku je po větvích letos převážně jen listí. Světlý rybíz nikdy nikdo nečeše a ptáky nezajímá. V keřích je ve výsadbách nejpočetnější. Letos o alespoň slabou úrodu byl takový zájem, že všechen je pryč. Magnetem je i rakytník, který plodí každoročně. Ten ovšem ptákům chutná stabilně a jak jsem se přesvědčil dnes po ránu, i mladým slavíkům.

Ano, staří slavíci oba z nedávných kontrol už odletěli. Chtěl bych jim vidět před cestu, musí to být síla! Jak volí zastávky, v jaké výšce jdou, jak mají nalajnováno po Evropě? V posledních desítkách hodin se situace v parku změnila. Tradičně, dalo by se říct. Pohyb prostředím je značný, i sítě to zažívají. Balím ale vždy brzy po ránu, po noci je to náročné. Kleště se nezastaví.

Vylétli již lišaji paví oka, i zde je přesně jejich čas. Jeden skončil o noční kontrole v síti a vypletl jsem jej téměř bez oděru ok. Šlo o drobnějšího samečka, moc se nezamotal. Bourec, který síť rovněž neviděl, mi ovšem zdrhl bez určení. Vůbec nevím, jaký to mohl být. Plánuji pořídit aparaturu s plátnem na noční rozsvícení. Asi bychom docela koukali.

Nad sítěmi konečně visí dobré noci. Ptáci v nich jdou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

css.php